Bolemányi Attila

Bolemányi Attila

rendszermérnök

Két területen érzem igazán otthon magam. Az egyik a képzések világa, ugyanis több, mint húsz éve dolgozom a felnőttképzésben, informatikai ismereteket tanítok. A másik terület a szerverek, munkaállomások és hálózatok világa: mindig izgalmas kihívásnak tekintem, ha olyan rendszereket, szolgáltatásokat tudunk biztosítani a megrendelőink számára, amelyek megoldják a problémáikat, nem pedig újakat hoznak létre.

A képzések során megfordultak a hallgatóim között tizenéves, érettségire készülő fiatalok, és több, mint nyolcvan éves szépkorúak is. Voltak közöttük teljesen kezdők és rendszergazdai ismeretekre vágyó profik egyaránt. Ennek során megtanultam, hogyan lehet nem csak szabatosan megfogalmazott, szakmai szempontból kifogástalan módon informatikai ismereteket átadni, hanem azt is, hogy hogyan lehet mindezt „konyhanyelven”, azaz mindenki számára érthető módon megtenni. Több ezer visszajelzésből kiindulva, ez egészen jól sikerült. Nem csak akár száz fős hallgatóság előtt, de az on-line térben is, e-learning kurzusokban és webkonferenciák alkalmával is.

A rendszermérnöki feladataim során leginkább linuxos nyelvjárást használok, de jól megértjük egymást Windows szerverekkel és munkaállomásokkal egyaránt. Leggyakrabban irodai hálózatok kialakításával, üzemeltetésével, valamint internetes szolgáltatások felépítésével és üzemeltetésével foglalkozom. Lehet szó webszerverek, levelezőszerverek telepítéséről és üzemeltetéséről, a megfelelő adatbázis kezelési háttér kialakításáról, e-learning rendszerek hadrendbe állításáról, de nem okoz problémát egy webkonferencia rendszer felépítése és üzemeltetése sem.

Az e-learning alapvetően nem technológiai kérdés, ugyanakkor stabil és megbízható informatikai háttér kell a működéséhez. Én azon (is) dolgozom, hogy ez rendelkezésünkre álljon minden körülmények között.


E-LEARNING PLATFORM

Komplex e-learning rendszer tervezése, felépítése

BACKEND FEJLESZTÉS

Webszerverek, levelezőszerverek telepítése és üzemeltetése

WEBKONFERENCIA

Webinárium, videokonferencia rendszerek konfigurálása

OKTATÁS - TANÁCSADÁS

Képzési programok, tréningek, módszertani szaktanácsadás

Verified by MonsterInsights